Customer Reviews
Petra Torresan
Petra Torresan
12:13 12 Dec 17
Intresserad av tandimplantat och fick en rekommendation om Laholms tandvårdsklinik. Tidigare gjort förfrågan på folktandvården i Skåne i tron att det skulle vara billigare men där tog jag verkligen fel. Folktandvården hade slussat mig fram och tillbaka utan någon konkret prisplan. Istället tog konsultationen med Ulf betydligt kortare tid med en bestämd prisplan som är avsevärt intressantare och bättre än FTV. Trevligt bemötande och en specialiserad tandläkare som gör allt på kliniken är precis vad jag ville ha. Så jag ser verkligen fram emot nästa besök där vi förmodligen sätter igång "på allvar" med implantatet. Mycket nöjd!!Tack Ulf!
Carl Goransson
Carl Goransson
01:48 17 Dec 17
När det gäller större implantat arbeten som mitt investerar man i kvalité. Med många år bakom sig på Folktandvården i Laholm rekommenderade en tidigare arbetskamrat därifrån Ulf Olson. Hon berättade att det är hans absoluta specialité och att han brinner för tandvårdskirurgi. För implantat kan jag varmt rekommendera Ulf Olson som ditt bästa val. Tack!
Eivi Karlberg
Eivi Karlberg
11:48 20 Apr 17
See All Reviews

Visdomständer

Visdomständer brukar bryta fram någon gång från 18 till 25 års ålder.

Till skillnad från de andra permanenta tänderna kan visdomständerna komma fram bara delvis.

Risken är då stor att det bildas en djup ficka mellan tandköttet och tanden som gör det svårt att hålla rent.

Inflammation

Detta orsakar ofta en smärtsam tandköttsinflammation vi kallar pericoronit.

Det beror på bakterier som samlats i fickan under tandköttet.

Smärtan blir bara värre

Tandköttet svullnar i området och gör ont. Det kan vara svårt att gapa och ibland får man feber.

Sköljning med klorhexidinlösning och spolning av tandköttsfickan på Laholms Tandvårdsklinik är lösningen. Antibiotika hjälper också tillfälligt.

Det blir också lättare hål i visdomständer eftersom det är svårt att borsta rent.

Om besvären med visdomständer är återkommande

Då kan den bästa lösningen vara att ta bort visdomständerna.

Innan borttagning av visdomständerna utreds behovet och vägs mot risken för komplikationer. Med hjälp av röntgen bedöms visdomstandens läge.

Utvecklingsgrad och rotanatomi bedöms för att bestämma svårighetsgraden och borttagningsmetod. Ingreppet görs under lokalbedövning.

Så här tar vi bort visdomständer

Vid enklare fall lösgörs visdomständer försiktigt och roteras ut. Vid komplicerade lägen eller spretiga rötter kan en operation bli nödvändig.

Tandkirurgi

Tandläkare Ulf Olson är utbildad i tandkirurgi så den behandlingen utför vi på praktiken.

Utan utbildning inom tandkirurgi hade behandlande tandläkare fått remittera till specialisttandläkare.

Tanden delas

Ofta delas tanden och tas bort i mindre bitar. Såret sys med några stygn. Efteråt får du stanna kvar på kliniken tills eventuell blödning avstannat.

Under tiden bildas ett läkningsfrämjande koagel.

Råd och tips efter behandling

Du bör inte äta på två timmar eller så länge bedövningen sitter kvar. Du skall också undvika att peta i såret, röka eller anstränga dig fysiskt de närmaste dagarna. Allt för att inte störa läkningen.

Svullnad efteråt

Det är normalt med svullnad och smärta de närmaste dagarna efteråt. Blir ditt allmäntillstånd påverkat kan du behöva antibiotika. Kontakta i så fall Laholms Tandvårdsklinik så kan vi avhjälpa det.

Summering

Symptomfria visdomständer utan sjukdom eller risk för påverkan på angränsande tänder behöver inte avlägsnas. Ej frambrutna så kallade retinerade  visdomständer bör regelbundet följas upp hos tandläkaren.

Annars kan det ibland uppkomma patologi senare.

Estetisk Tandvård

25% rabatt tandblekning hemma.