Customer Reviews

Tandimplantat eller brygga

Här följer flera saker du bör tänka på när du står inför valet tandimplantat eller brygga. Det är inte alltid man är en bra kandidat för ett tandimplantat.

Petra Torresan
Petra Torresan
12:13 12 Dec 17
Intresserad av tandimplantat och fick en rekommendation om Laholms tandvårdsklinik. Tidigare gjort förfrågan på folktandvården i Skåne i tron att det skulle vara billigare men där tog jag verkligen fel. Folktandvården hade slussat mig fram och tillbaka utan någon konkret prisplan. Istället tog konsultationen med Ulf betydligt kortare tid med en bestämd prisplan som är avsevärt intressantare och bättre än FTV. Trevligt bemötande och en specialiserad tandläkare som gör allt på kliniken är precis vad jag ville ha. Så jag ser verkligen fram emot nästa besök där vi förmodligen sätter igång "på allvar" med implantatet. Mycket nöjd!!Tack Ulf!
Carl Goransson
Carl Goransson
01:48 17 Dec 17
När det gäller större implantat arbeten som mitt investerar man i kvalité. Med många år bakom sig på Folktandvården i Laholm rekommenderade en tidigare arbetskamrat därifrån Ulf Olson. Hon berättade att det är hans absoluta specialité och att han brinner för tandvårdskirurgi. För implantat kan jag varmt rekommendera Ulf Olson som ditt bästa val. Tack!
Eivi Karlberg
Eivi Karlberg
11:48 20 Apr 17
Elina Dahlgren
Elina Dahlgren
05:20 03 May 19
Enormt duktig och för er med tandläkarskräck är de guld värda! Rekommenderar starkt!
See All Reviews
Facebook API Ratning: {"error":{"message":"Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.","type":"OAuthException","code":190,"error_subcode":460,"fbtrace_id":"AUim-ffKtW8OPBbqH82MGl8"}}

Tandimplantat eller brygga

När det gäller att ersätta en saknad tand har du två alternativ. Du väljer antingen tandimplantat eller brygga. Två populära restaureringar som används för att ersätta saknade tänder är tandimplantat och tandbroar. Frågan är vilket alternativ som är rätt för dig?

tandimplantat
Tandläkare Ulf Olson tänker till under en kostnadsfri rådgivning på Laholms Tandvårdsklinik inför ett tandimplantat.

Så här går det till med de två olika lösningarna:

Tandimplantat

Ett tandimplantat är i grunden en artificiell tandrot (vanligtvis gjord av titan). Den förankras i stället för en saknad tand och är i de flesta fall det bästa valet.

En tillfällig skyddsskruv placeras på implantatet medan det smälter in med tandbenet. En process som kallas osseointegration. Denna process kan ta upp till sex månader att slutföra. Det tar tid men skapar en otroligt stabil och hållbar protes.

Efter avslutad osseointegration ersätts skyddskåpan med en tillfällig krona. Detta tjänar som en mall runt vilken tandköttet växer och bildar sig på ett naturligt sätt. Processen är avslutad när den tillfälliga kronan ersätts av en permanent helkeramisk krona.

Brygga

När du väljer ett tandimplantat eller brygga är brygga på något sätt mindre invasiv. Samtidigt är det på andra sätt mer invasiva än ett tandimplantat.

Till skillnad från tandimplantat ersätter en brygga inte en tandrot. Snarare använder en bro en eller flera omgivande tänder som stöd för att fästa en krona. Den som ska fylla det saknade tandutrymmet du vill bli av med.

Behandlingsprocessen är inte så lång som ett tandimplantat (som kräver osseointegration). Men på vissa sätt är det mer invasivt. Det kräver permanent ändring av intilliggande tänder. Ett måste för att stödja en brygga.

Som namnet brygga antyder broderar en tandbro bokstavligen gapet mellan tänder. Den tandglugg som härrör från en saknad tand. Restaureringen måste därför förankras i en eller flera angränsande tänder. Dessa måste slipas ned och anpassas för att kunna fungera som ett stöd.

Läs mer om tandbroar

tandimplantat eller brygga

Är du en kandidat för tandimplantat eller brygga?

Tandimplantat eller brygga. Båda har vissa behörighetskrav som måste uppfyllas för att kunna kvalificera sig som kandidat. Behörigheten bestäms under en kostnadsfri rådgivning inför ett tandimplantat.

Behörighetskrav för tandimplantat:

  • Tandimplantat måste utföras efter tonåren när all bentillväxt är färdig. 
  • Röntgen- eller CT-skanningar kommer sannolikt att användas för att utvärdera benets densitet och kvalitet. Framför allt för att bestämma huruvida en potentiell implantatpatient har tillräcklig benstruktur för implantation.
  • Rökare måste sluta för att kvalificera sig som kandidat. Det beror på att det finns en högre grad av komplikationer med tandimplantat för rökare.
  • Dessutom kan personer som lider av diabetes, cancer eller periodontal sjukdom behöva ytterligare behandlingar. Först då kan den personen kvalificera sig som kandidat för tandimplantat.

Behörighetskrav för tandbrygga:

Kraven som kandidat för en brygga är mycket lättare att uppfylla än tandimplantat. Detta beror på tandbryggeprocessens relativt mindre invasiva karaktär. Den främsta faktorn för att bestämma brokandidaten är hälsan och stabiliteten på stödjande tänder.

Om du lider av periodontal sjukdom, tandförfall eller har sprickor kan ytterligare behandling krävas. Först när tänderna är tillräckligt starka för att stödja en tandbrygga är du en kandidat.

tandimplantat eller brygga

Kostnaden för tandimplantat eller brygga

Ofta är kostnaden den avgörande faktorn när det gäller att välja tandimplantat eller brygga. Och när det gäller tandimplantat eller brygga kan kostnaden faktiskt lura dig.

 

Kostnadsfri Rådgivning

Boka enkelt din tid online

Tandimplantat kostsamt

Det är en av de dyrare tandvårdsbehandlingarna. Kom in på en kostnadsfri rådgivning inför tandimplantat. Du får en undersökning och ett exakt kostnadsförslag med hänsyn tagen till ditt högkostnadsskydd.

En brygga är betydligt billigare. Om priset är den avgörande faktorn är en brygga ett bra alternativ. Estetiskt exakt lika som ett tandimplantat.

Fri rådgivning med liten undersökning avgör om du är en bra tandimplantat kandidat

Värt att tänka på inför valet

Tänk på att kostnaden för båda inte inkluderar några ytterligare behandlingar. Det kan behövas ytterligare behandling på förhand.

Varför tandimplantat?

Tandimplantat är mer restriktiv när det gäller kandidatur. Proceduren tar betydligt längre tid och tandimplantat kan kosta dubbelt så mycket. Du kanske frågar dig själv varför skulle vem som helst välja ett tandimplantat över en brygga?

I ett ord är svaret hållbarhet.

Varaktigheten en avgörande faktor

En brygga kommer sannolikt att ligga mellan 10 och 20 år innan den måste bytas ut. Om det tas om hand ordentligt kan ett implantat vara 40 år eller längre.

Tandimplantat en skälvklar vinnare

Så ett tandimplantat kan kosta dig mer tid och pengar på kort sikt. Men på lång sikt som livstid kan tandimplantat spara dig pengar.

Du får med dig hem vårt bästa pris i ett kostnadsförslag som tar hänsyn till ditt högkostnadsskydd

 

Tandimplantat högkostnadsskyddet

Högkostnadsskyddet gäller även befogad estetisk tandvård som tandimplantat. Då det är den dyrare lösningen kan det vara bra att veta. Det svenska högkostnadsskyddet är mycket förmånligt. Framför allt när det gäller större arbeten som implantatbehandlingar.

 

Landstingets högkostnadsskydd:

  • De första 300 kronorna är en liten årsbonus du slipper betala.
  • När du når 3 000 kronor betalar du bara 50% av kostnaden upp till 15 000 kronor.
  • Du får 85% rabatt på allt över 15 000 kronor så du betalar endast 15% av kostnaden utan tak.

 

Som du ser gynnar skyddet allra främst de som behöver större implantatbehandlingar. Allt arbete behöver färdigställas under en ettårs period. Omfattande arbeten behöver 12 månaders behandlingstid då arbetet innefattar både under- och överkäken.

Tandimplantat för alla är vårt motto

Vårt högkostnadsskydd är en räddare i nöden som ger lika tandvård för alla. Skyddet gör att tandimplantat inte är en klassfråga i Sverige som i många andra välfärdsländer.

Tandimplantat eller brygga?

Tandimplantat så klart!

Senaste nyheterna inom implantat

Tandimplantat eller proteser

Tandimplantat eller proteser

Tandimplantat eller proteser: vilket borde du välja? Det kan vara ett knepigt val när det gäller tandimplantat eller proteser. Medan proteser…

Fördelar och nackdelar med tandimplantat

Fördelar och nackdelar med tandimplantat

Fördelar och nackdelar med tandimplantat har förändrats med nya revolutionerande material Tidigare var proteser och fixerade broarbeten de vanliga alternativen. De…

Tandimplantat komplikationer

Tandimplantat komplikationer

Tandimplantat komplikationer Vi är inte en perfekt organism och i förlängning är det ingen operation. Det gäller också tandimplantat komplikationer. Designad för…

Tandimplantat

Boka din konsultation online här på hemsidan

Välkommen till Laholms Tandvårdsklinik

Den omtänksamma praktiken

tandläkare Laholm