Customer Reviews

Tandimplantat

Kostnadsfri rådgivning

Först kommer du på en kostnadsfri rådgivning inför ett tandimplantat. En mindre undersökning visar om du är en lämplig kandidat för ett tandimplantat. Här nedan ser du bilder när Petra Torresan från Malmö är på en kostnadsfri rådgivning med samtal samt ett kostnadsförslag du får med dig hem.

 Första sittningen

Här får vi följa Petra Torresan från första sittningen för ett tandimplantat. Hon har en tandglugg och tandimplantat är den bästa lösningen för att ersätta saknade tänder. Vi får följa henne på video då vi filmar varje sittning som är tre här på praktiken.

Nu följer del 1 av 3 som vi kallar första sittningen för ett tandimplantat. Du får se hur tandläkare Ulf Olson med hjälp av två av sina tre sköterskor gör en enkel sak av tandkirurgi. Första sittningen borrar han i tandbenet och placerar ett tandimplantat eller titanfixtur.

Tandimplantat del 1 av 3 - Första sittningen

 

Tandimplantat första sittningen bilder

Eftersnack mellan tandläkare Ulf Olson och patient Petra Torresan. Ulf frågar Petra hur hon upplevde behandlingen. Petra sa att det var inte värre än en tanduttagning. Helt smärtfritt faktiskt. Hon var mycket förvånad hur enkel proceduren var.

 

 

Allt om tandimplantat

Här följer du en patients resa som börjar med en kostnadsfri rådgivning inför ett tandimplantat. Den utförs av tandläkare Ulf Olson på Laholms Tandvårdsklinik.

Du följer patient Petra Torresan genom samtliga sittningar fram till färdigt resultat. Istället för en tandglugg har hon då en tandrot av titan och en helkeramisk krona på plats.

Petra Torresan
Petra Torresan
12:13 12 Dec 17
Intresserad av tandimplantat och fick en rekommendation om Laholms tandvårdsklinik. Tidigare gjort förfrågan på folktandvården i Skåne i tron att det skulle vara billigare men där tog jag verkligen fel. Folktandvården hade slussat mig fram och tillbaka utan någon konkret prisplan. Istället tog konsultationen med Ulf betydligt kortare tid med en bestämd prisplan som är avsevärt intressantare och bättre än FTV. Trevligt bemötande och en specialiserad tandläkare som gör allt på kliniken är precis vad jag ville ha. Så jag ser verkligen fram emot nästa besök där vi förmodligen sätter igång "på allvar" med implantatet. Mycket nöjd!!Tack Ulf!
Carl Goransson
Carl Goransson
01:48 17 Dec 17
När det gäller större implantat arbeten som mitt investerar man i kvalité. Med många år bakom sig på Folktandvården i Laholm rekommenderade en tidigare arbetskamrat därifrån Ulf Olson. Hon berättade att det är hans absoluta specialité och att han brinner för tandvårdskirurgi. För implantat kan jag varmt rekommendera Ulf Olson som ditt bästa val. Tack!
Eivi Karlberg
Eivi Karlberg
11:48 20 Apr 17
See All Reviews
Laholms Tandvårdsklinik
5.0
powered by Facebook
Patrik PW Wiman
Patrik PW Wiman
2018-08-02T21:40:48+0000
Jag blev mycket nöjd med resultatet och det trevliga bemötandet
Anders Huttunen
Anders Huttunen
2018-01-14T14:47:03+0000
Jag bor i Laholm och hittade er när jag googlade information om tandimplantat. Er hemsida gav svar på alla mina frågor och mer därtill. Allt nyttig information inför beslutet att ersätta en tandglugg med ett tandimplantat. Tack för all information. Efter flera rekommendationer väljer jag Laholms Tandvårdsklinik när det blir dags för tandimplantat. Fin hemsida!
Petra Strååt
Petra Strååt
2017-12-11T17:13:06+0000
Kan varmt rekommendera Laholms tandvårdsklinik. Var där för konsultation för tandimplantat och jag blev verkligen positivt överraskad . Trevligt bemötande och en riktigt kompetent tandläkare i Laholm Ulf Olson. Varit i kontakt med Folktandvården i Skåne tidigare ang just tandimplantat i tron att det skulle vara mera prisvärt. Istället skulle jag blivit slussad från en "specialist" till en annan utan något konkret kostnadsförslag. När jag kom till Laholms tandvårdsklinik som dessutom är en privat sådan, blev jag glatt överraskad att jag haft fel. Ulf är specialiserad och allt görs på kliniken och priset är definitivt intressant och skräddarsytt enbart för mig. Rekommenderar starkt Laholms tandvårdsklinik!!
Lotta Lindholm
Lotta Lindholm
2017-06-01T17:41:16+0000
Ni är helt enkelt bäst. 😃
Stefan Erlandsson
Stefan Erlandsson
2017-04-28T18:09:15+0000
Efter flera rekommendationer på Facebook valde jag att boka en tid hos Ulf Olson. Hans personal är vid första kontakt bemötande och inställd på att erbjuda de tjänster man efterfrågar. Det är med nöje jag ser fram emot mitt första besök hos tandläkare Ulf Olson med så populära Laholms Tandvårdsklinik på social media.
Linda Hjelm
Linda Hjelm
2017-04-20T15:15:08+0000
Mkt trevlig tandläkare och sköterskor. Är hemskt rädd för att gå till tandläkaren men blir alltid så väl bemött.
Mats Cullin
Mats Cullin
2017-03-26T15:36:44+0000
Jag genomgick nyligen ett större ingrepp då jag bytte ut flertalet tänder i överkäken mot implantat. För mig som har en viss tandläkarskräck blev jag positivt överraskad av det varma och professionella bemötande jag fick av Laholms Tandvårdsklinik. Behandlingen utfördes utan vare sig obehag eller smärta, och jag är oerhört nöjd med det perfekta resultatet. // Mats Cullin
Carl Goransson
Carl Goransson
2017-02-19T23:09:08+0000
Ulf Olson är bästa tandläkare Laholm erbjuder med den lika erfarna personalen på Laholms Tandvårdsklinik. För implantat behandlingar är Ulf vår lokala tandläkarpraktik som utfört omfattande arbeten inom tandkirurgi.

Tandimplantat

Tandimplantat ger alla en chans att ersätta saknade tänder.

Förr ersatte man förlorade tänder med löstagbara tandproteser.

Löständer med andra ord. Vilket fortfarande idag kan vara en lösning för en del.

För dom flesta är tandimplantat bättre.

En stor fördel med tandimplantat är att de både känns och ser ut som riktiga tänder.

Dessutom är implantat behandling permanent eftersom implantatet växer fast i tandbenet.

tandimplantat

Friskt käkben

Har du ett friskt käkben finns i regel inga hinder för implantat behandling. Du bör gå till en tandläkare för konsultation.

Välj en tandläkare med gedigen erfarenhet inom implantat behandling.

Det tar år innan man är fullärd inom tandkirurgi och tandimplantat.

Vår tandläkare Ulf Olson har gedigen erfarenhet inom tandkirurgi i samband med implantat arbeten.

Tandimplantat en lösning livet ut

Vid förlust av en eller flera tänder kan implantat av titan vara den bästa lösningen.

Idag har vi möjlighet att återskapa en god tuggförmåga och estetik.

Implantatet opereras in i käkbenet och ersätter den förlorade roten.

När implantaten har läkt in framställs passande kronor och broar om det är flera tänder som skall ersättas.

Dessa fästs till implantaten med små skruvar eller cement.

Det krävs godkänd hälsoundersökning

En förutsättning för att få implantatbehandlingar är en genomgången godkänd hälsoundersökning.

Vi behöver först göra en bedömning av den allmänna munhälsan.

Därefter måste en mer utförlig utredning göras för att se vilka förutsättningar det finns.

Det sker alltid innan vi genomför en implantat behandling. Finns det någon form av obehandlad sjukdom i munnen?

Om vi hittar karies eller tandlossning måste denna åtgärdas innan eventuellt implantat arbete.

Fördelar med tandimplantat

Det finns nästan för många att nämna men här följer några:

  • Förbättrat utseende. Implantatbehandlingar ser ut och känns som dina riktiga tänder. Eftersom implantat integrerar med tandbenet blir dom en permanent del av kroppen.
  • Förbättrat tal. Gamla proteser med dålig passform kan lätt få dig att mumla. Eller sluddra ord när du talar. Implantat låter dig tala utan att samtidigt hålla en protes på plats.
  • Ökad komfort. Implantat blir en del av dig och elliminerar löstagbara proteser.
  • Lättare att äta. Rörliga proteser kan försvåra tuggningen. Tandimplantatet är som din egen tand. Ät din favoritmat utan orosmoment och komplikationer.
  • Ökad självkänsla. Implantatbehandling ger dig ditt naturliga leende tillbaka. Det i sin tur leder till ökat välmående.
  • Förbättrad munhälsa. Tandimplantaten kräver inte stödanpassning av närliggande tänder. Eftersom andra tänder lämnas intakta förbättras din långsiktiga tandhälsa. Individuella implantat ger lättare åtkomst mellan tänderna som förbättrar den allmäna tandhygienen.
  • Bättre hållbarhet. Dagens helkeramiska implantat är hållbara. Implantatbehandlingar som sköts med rätt förebyggande tandvård kan hålla livet ut.
  • Bekvämlighet. Löstagbara proteser är just det; löstagbara. Implantatbehandlingar elliminerar pinsamma ögonblick som att lägga av protesen. Du slipper krångla med att fästa implantat som du gör med proteser. Implantat blir en del av kroppen.

Summering

Tandläkare Ulf Olson har flera års erfarenhet av implantatbehandlingens ädla konst.

Välkommen på en gratis konsultation för möjligheten att genomgå implantatbehandling.

tandimplantat

Tandimplantat - Så här går det till

Implantat sätts in genom en lite operation under lokalbedövning. Oftast sker operationen med hjälp av titthålskirurgi vilket ger mindre efterbesvär.

Efter det så låter man implantatet fästas i käkbenet. Implantat i nedre käken tar cirka tre månader och i övre käken 6 månader. 

Efter att implantat läkt in i käkbenet och integrerats sker ett avtrycksbesök.

På följande besök tar man ett avtryck av implantatet för att tillverka en tandkrona.

Den nya tandens färg väljs tillsammans med kunden.

Därefter tillverkas kronor och broar i ett tandlaboratorium och installeras på följande besök inom några veckor.

tandimplantat

Patient om Tandimplantat - Samtliga sittningar filmade.

I nästa avsnitt kan du exklusivt se på video tandläkare Ulf Olson med patient Petra Torresan. På Laholms Tandvårdsklinik erbjuder dom alltid kostnadsfri rådgivning om det behövs inför ett implantat. Petra verkade inte nervös alls utan såg ut att trivas.

Jag valde att inte filma detta besöket då inget arbete gjordes och frågor som hur man ekonomiskt löser det bäst visste jag skulle komma upp.

Ekonomisk lösning anpassad till patientens ekonomi

Laholms Tandvårdsklinik erbjuder som del av Praktikertjänst ett tandvårdskonto i samarbete med consumer bank. Ulf drog inte ens upp det men när dom etablerade vilken månadsavbetalning som passade Petras ekonomi visade det sig att sista avbetalning sker på den sista sittningen. Något som Ulf var fullt medveten om då ekonomi och tider passades in utan dröjsmål.

Då som alltid nöjer han sig bara med det perfekta resultatet. När han gjorde hela min mun som tog lite mer än 11 månader kallade han vid flera tillfällen in både Birgitta och Lisbeth detta av många implantatbehandlingar för den erfarne gamle Ulf.

Snart 50 men han kan allt för han har hunnit se och göra allt inom den bredd av tandvård han ensam erbjuder. Laholms Tandvårdsklinik gör allt utom tandreglering på plats.

Alltid samma tandläkare du har lärt känna om som är väl insatt i din mun. Finns det problemområden för en patient minns han nästan alla innan dom hunnit gapa. Ulf är en tandläkare Laholm uppskattar för han värdesätter förtroendet du visar när du listar dig på hans praktik.

Laholms Tandvårdsklinik billigare än Folktandvården

Det som gjorde både mig och Petra förvånade var att vid denna typ av tandimplantat så var Ulf som privat tandläkare billigare än Folktandvården som dock inte var exakta på kronan som Ulf. Men han var avsevärt mycket billigare.

Flera tusen kronor skilde vid det här tillfället mot Folktandvården Caroli i Skåne.

Folktandvården Laholm dyrare än Folktandvården Skåne

Folktandvården Skåne följer det statliga referenspriset och är därmed billigare än till exempel Folktandvården Laholm därför att Region Halland valt att lägga samtliga tjänster till ett högre pris än staten rekommenderar med sitt referenspris.

 

tandimplantat

Tandimplantat - steg för steg med patient Petra Torresan

När jag först publicerade sidor om tandimplantat på Laholms Tandvårdsklinik fick jag en fråga angående tandimplantat efter ett blogginlägg om implantatbehandlingar.

Det var Petra Torresan som trots att hon bor i Malmö var intresserad av att träffa Ulf i lilla Laholm lite norr om Skåne. Konversationen blev snabbt ett bokat besök den 7 december.

Med så revolutionerande framsteg inom material och teknik bestämde jag mig för att höra med både patient Petra Torresan och tandläkare om det var möjligt att med text och bild dokumentera på plats.

Tandimplantat video - Varje sittning filmas och publiceras på Youtube

Det gick alldeles utmärkt och vi bestämde att även filma varje sittning när arbetet börjar den 11 januari klockan 14:00. 

Från tandglugg till färdigt arbete med en helkeramisk krona på plats. Vi tänker dessutom försöka få ut det med Facebook Live då vi aldrig använt funktionen innan.

Tandimplantat - Det börjar med kostnadsfri rådgiving

Du bör alltid som Petra gå på en kostnadsfri rådgivning inför tandimplantat. Petra var både förvånad och överväldigad av bemötandet hon fick av personalen på Laholms Tandvårdsklinik.

Det kan man förstå för det är en hel del skillnad när man går till en privat tandläkare och tidigare bara gått till Folktandvården Laholm eller som Petra Folktandvården Skåne.

Det första jag personligen märkte var hur effektiva alla var. Trots att man som kund välkomnas in i en lugn, trygg, avslappnad och omhändertagande miljö. Jag valde att inte filma rådgivningen.

Här hittar du oss

Här nere på trädgårdsgatan 11B jämte Laholms Tidning hittar till och med patienter från Malmö hit just för att det gäller tandimplantat. För stora som små implantatbehandlingar kan det inte bli fel om du som Petra väljer tandläkare Ulf Olson med personal på Laholms Tandvårdsklinik.

Här nedan hittar du länken som tar dig till del 1 -Då först börjar arbetet och Petras första av flera sittningar som krävs även om det bara rör sig om ett tandimplantat. Se dom alla och följ med Petra på hela resan från ingen tand till perfekt tand som håller livet ut om munhygienen sköts.

Har du funderat på om ett tandimplantat passar just dig?

Tandimplantat är nästan alltid lösningen att föredra om man saknar en tand. Men en tandbro behöver stöd på båda sidor vilket då innebär att du slipar ner två friska tänder då en brygga kräver stöd på båda sidor.

Med ett implantat som tandrot sparas närliggande tänder och en helt naturlig tan skapas som bara behöver fästas på din konstgjorda rot i titan.

Du förstår hur mycket bättre det är för patienten men det tenderar att bli dyrare då det kräver tankirurgi och varje tandimplantat är en tandoperation som kräver extra utbildning gärna kopplat till lång erfarenhet.

Vi erbjuder i det närmaste smärtfri behandling. Tandimplantat smärta kan jämföras med en enkel tanduttagning. Värre än så är det inte. Bedövningen håller dig smärtfri under behandlingen.
Tandimplantat högkostnadsskydd gäller även för all slags implantatbehandling. Kostnadsfri rådgivning inför tandimplantat. 300 kronor rabatt vid första besöket. 50% rabatt på allt överstigande 3 000 kronor. 85% rabatt på kostnader över 15 0000 kronor. Beräkning görs över en 12 månaders period.
Tandimplantat risker är i det närmaste obetydliga. Om du under första undersökningen anses vara en god kandidat för tandimplantat är 97% av alla tandimplantat framgångsrika. Tandimplantat risker är ingenting att oroa sig för.
Du bör inte lida av tandimplantat komplikationer. Framgångsprognosen är mycket hög. Patienter som lider högre risk för tandimplantat komplikationer är hög ålder, rökning, tandlossning och dålig munhälsa.

Senaste nyheterna inom implantat

Tandimplantat eller proteser

Tandimplantat eller proteser

Implantat eller proteser: vilket borde du välja? Det kan vara ett knepigt val när det gäller tandimplantat eller proteser. Medan proteser…

Tandimplantat komplikationer

Tandimplantat komplikationer

Tandimplantat komplikationer Vi är inte en perfekt organism och i förlängning är det ingen operation. Det gäller också tandimplantat komplikationer. Designad för…

Tandimplantat Halmstad eller Laholm

Tandimplantat Halmstad eller Laholm

När du bestämt dig för implantat är tandimplantat Halmstad eller Laholm inte det viktigaste. Rätt tandläkare är det viktigaste valet…

Fördelar och nackdelar med tandimplantat

Fördelar och nackdelar med tandimplantat

Fördelar och nackdelar med tandimplantat har förändrats med nya revolutionerande material Tidigare var proteser och fixerade broarbeten de vanliga alternativen. De…

Vad är ett tandimplantat

Vad är ett tandimplantat

När du förlorar en tand kan det vara traumatiskt. Vad är ett tandimplantat? Det är något du behöver veta. Speciellt…

Implantat behandlingar

Implantat behandlingar

Implantat behandlingar - din chans till helt nya tänder Tandimplantat är artificiella konstgjorda rötter som används vid implantat behandlingar. En…

Tandimplantat kostnad

Tandimplantat kostnad

Innan behandlingen startar görs en noggrann bedömning och tandimplantat kostnad och kostnadskalkyl. Kostnaden för en implantatbehandling varierar. Det beror på…

Tandimplantat

Helkeramiska kronor ovanpå titanskruvar som håller livet ut.