Customer Reviews
bleka tänderna naturligt

6 sätt att bleka tänderna naturligt

Bleka tänderna naturligt

Omkring 18 procent av personerna på foton rapporterar att de döljer sina tänder i bilder. Nästan alla vill bleka tänderna naturligt eller professionellt hos tandläkaren. Många på grund av att de är generade över de gula utseendet på tänderna.

Att ha bra tänder är väldigt viktigt i vår kultur idag. Tandblekning hos tandläkaren blir allt vanligare. Tandblekning hemma är ännu populärare med anpassade blekskenor. Våra alternativ är effektivare med rätt blekmedel för bästa resultat. Dina tänder är en av de första saker som människor märker; de är ett tecken på hälsa och förtroende.

När du gör ett första intryck vill du inte påminnas om dina missfärgade tänder. Det kan skicka en signal som om du inte bryr dig om dig själv. Vem vill inte ha ett vackert leende med vita, glittrande tänder? Men vilket är det bästa sättet att bleka tänderna naturligt?

Vissa människor kan borsta sina tänder hur många gånger som helst. Missfärgningarna går inte bort. Vanor som att dricka kaffe eller te och / eller röka orsakar sådana envetna problem.

 

Vissa tänder kräver professional tandblekning

utförd av tandläkare Ulf Olson

 

Då behöver du professionell hjälp som kan ta dig till önskad vit nyans. Ibland kan man inte bleka tänderna naturligt. Då hjälper vi dig med tandblekning hemma. Det görs istället för att bleka tänderna naturligt. Effektivt blekmedel med specialanpassade blekskenor ger dig den perfekta vita nyansen.

 

Att bleka tänderna naturligt skyddar inte tänderna eller tandköttet:

 • Hålrum
 • Sjukdomar
 • Tandköttsproblem

Medan vita tänder är en bra sak att ha, hjälper det att hålla sakerna i perspektiv. Det är ett misstag om du tror att vitare tänder är samma som friska tänder. Tandfärgen har mycket lite att göra med tandens hälsa.

Konsumenternas uppfattning är dock att vita tänder är en hälsosam mun. Den uppfattningen är verklighet och behöver ses över.

Här är den goda nyheten. Nedan förklarar vi flera hemmetoder som hjälper till att bleka tänderna naturligt hemma i lugn och ro. Dessutom förbättrar det din övergripande orala hygien. Den typ av tandkräm du använder plus regelbunden borstning och tandtråd är viktigast.

Bakpulver, väteperoxid, kokosolja med mera. Applicera dessa produkter med blandat resultat. Äppelcidervinäger kan alla bleka tänderna naturligt med. Dessutom erbjuder det fördelar som antibakteriellt och antiseptiskt skydd.

Varför blir tänder gula?

Tänderna blir missfärgade, blir gula eller till och med en beige eller bruna.

 • Färgningar på grund av fläckar som utvecklas på den hårda vita ytan.
 •  Missfärgningar kan även bero på skador djupare i tänderna.

Under emaljen hittar du en ljusbrun substans som kallas dentin. Den kan bli synligare när emalj blir tunnare. Detta är en mycket vanlig förekomst bland många vuxna.

Tandslitage eller vissa färgningar kan vara en följd av kronisk förlust. Här följer några av anledningarna till tunn emalj. Riskfaktorer inkluderar åldrande och genetik.

Det kan också bero på intag av livsmedel som främjar erosion och / eller färgning.

Många av dessa samma ohälsosamma vanor ökar också risken för tandköttssjukdomar.

i äldre ålder, kan många faktorer som accelererar graden av tänder missfärgning undvikas.

Det är orealistiskt att förvänta sig att tänder förblir glänsande och vita finns lösningar. Här följer de vanligaste bovarna till missfärgade tänder.

Några orsaker som gör att tänderna blir gula, beige eller bruna:

 • Kaffe & te
 • Cigaretter
 • Tandemaljen blir tunnare i takt med åldern
 • Dålig diet. Detta inkluderar att konsumera mycket bearbetade livsmedel med hög syra. Såsom läsk, godis eller ibland även vissa frukter.
 • Vissa kosttillskott kan förvärra emaljförtunning på grund av syrainnehållet.
 • Muntorrhet: brist på saliv innebär mindre skydd för emaljen
 • Blockerade nasala passager minskar mängden saliv och förhindrar munnen från att kräva mer saliv.
 • Användning av antibiotika
 • För mycket fluorintag. Särskilt om denna vana börjar när du är barn
 • Genetiska faktorer

bleka tänderna naturligt

 

6 sätt att bleka tänderna naturligt

 

1. Borsta efter att ha druckit eller ätit

Det bästa sättet att bleka tänderna naturligt men kanske inte alltid det enklaste. Borsta helt enkelt tänderna med en lämplig tandkräm efter att ha ätit eller druckit. Det tar mycket uthållighet och kan till och med vara svårt beroende på var du är vid tidpunkten för att äta. Till exempel arbete eller skola.

Undvik att röka cigaretter , dricka för mycket kaffe och / eller läsk. Förbättra din munhygien överlag. Att äta en hälsosam kost kan alla också bidra till att förhindra gula tänder.

Om du dricker fläckdrycker regelbundet, gör det genom ett sugrör. Försök att dricka mer vanligt vatten efter att ha ätit eller druckit något färgat eller surt. Det minskar de negativa effekterna drastiskt.

De flesta matar fläckar inte tänderna. Om du är en kaffedrickare eller om du röker. Då kan du ganska lugnt räkna med att få missfärgade tänder med tiden.

Om så är fallet kan det hända att dina tänder kan rengöras av tandläkare var tredje månad. Ett av de bästa naturliga metoderna.

2. Baksoda och väteperoxid

Väteperoxid är ett antibakteriellt medel och fungerar bra som en total mun- och tandköttsrengörare. Den håller munnen fri från bakterier. En god oral munsköljning kan göras med användning av väteperoxid.

Ta hälften vatten och hälften väteperoxid. Swisha runt det i munnen ungefär en minut och skölj sedan.

Forskning visar väteperoxid håller andan fräsch genom att eliminera dåliga bakterier. Det beror på att de fungerar som ett naturligt antiseptiskt / antibakteriellt medel.

Den har många användningsområden inom tandläkningen idag. Vanligaste användningsområdet är dock tandblekning.

Det kan också ge naturligt skydd mot tandköttssjukdomar som gingivit och periodontit.

Här är ett annat sätt att använda väteperoxid idag. Blanda en liten mängd väteperoxid med en liten mängd sodavatten. Använd pastan för att ta bort mer plack från tänderna.

Tänk på att använda dessa produkter på ett säkert sätt för att bleka tänderna. Först borstar du tänderna som vanligt inklusive baksidan av tänderna som så många glömmer. Bakpulver är en grusig substans som sandpapper.

Var försiktig med att du har tillräckligt med väteperoxid blandad med sodavattnet. Om du inte gör det, kan det mycket väl skrubba emaljen direkt från dina tänder.

Detta är ett stort problem eftersom emalj inte växer tillbaka. Pastan borde inte vara grusig alls. Faktum är att den borde rinna lite istället för stelare pasta.

Gnugga pastan på dina tänder i ungefär 30 sekunder. Skölj sedan väl. 

Som ett alternativ till bakpulver kan du använda vit kaolinlera. Blanda kaolin med lite vatten och applicera på tänderna ungefär en gång i veckan. Använd inte för mycket för att undvika att skada tändernas emalj. Skölj väl.

Du kanske vill försöka blanda i några droppar klyftolja eller pepparmintolja. Detta för att förbättra smaken. Plus dessa oljor har också antimikrobiella egenskaper.

3. Jordgubbar och andra hälsosamma livsmedel

Ryktet gör gällande att vissa kändisar tänder sina tänder med hälsosamma livsmedel som jordgubbar för att bleka tänderna naturligt.

Vem skulle ha tänkt sig det? Modell Tyra Banks försökte även detta tandblekningsspel på hennes show. Hon mosade helt enkelt fyra eller fem jordgubbar. Sedan gned hon den här smaskiga blandningen över tänderna och sköljde sedan efteråt.

Bär innehåller många fördelaktiga antioxidanter och andra föreningar som kan gynna dina tänders hälsa!

4. Använd äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger som effektivt  fungerar som ett naturligt antibiotikum också kan avlägsna fläckar på tänderna. Det är särskilt användbart för att ta bort fläckar på grund av vanliga synder som kaffe och nikotin. Vissa rapporterar att behandling med äppelcidervinäger känns som en professionell tandrengöring.

Vad är dess hemlighet? Det innehåller  föreningar, inklusive  ättiksyra, kalium, magnesium, probiotika och enzymer som dödar bakterier. Samtidigt främjar det tillväxten av goda ”goda” probiotiska bakterier  eftersom det är naturligt surt. Detta hjälper det att bryta ner plack eller andra ämnen som fastnar på tänderna. PH-värdet av äppelcidervinäger kan ta bort fläckar från tänderna. Detta hjälper naturligt att bleka tänderna.

Nyckeln till att använda äppelcidervinäger för tandblekning är  att vara konsekvent. Använd den åtminstone en månad kontinuerligt för att se de bästa resultaten. Men var försiktig! Som med alla syror kan det ta bort emaljen på tänderna om du borstar för hårt eller använder för mycket. Efter borstning med äppelcidervinäger måste du borsta igen med vanlig tandkräm. Helst en icke-fluoridpasta, eller skölj munnen grundligt. 

Ta fingret och gnid äppelcidervinäger på tänderna i ungefär en minut. Skölj sedan din mun med vatten eller en väteperoxid sköljning.

4. Bikarbonat

Detta är den bästa hemmakuren för att få vitare tänder med bikarbonat och är extra effektiv mot gula tänder. Det behöver inte vara komplicerat att få naturligt vita tänder, speciellt inte med produkter man har i köket. Se steg-för-steg instruktioner och exakt dosering för att lyckas med blandningen:

 • 1. Lägg en halv matsked (ungefär 8 gram) bikarbonat i en skål.
 • 2. Droppa i kallt vatten sakta, rör om samtidigt tills det blir en kräm, nästan som tandkräm
 • 3. Doppa tandborsten och borsta tänderna försiktigt i 2-3 minuter
 • 4. Rengör munnen direkt med vatten tills det känns rent
 • 5. Borsta sedan tänderna som vanligt med din vanliga tandkräm

Hur ofta kan man utföra denna huskur? Du kan borsta tänderna med bikarbonat som mest 2-3 gånger i månaden, inte mer. Detsamma gäller bakpulver. Avbryt direkt om ilningar eller irritation uppstår. Notera att du också kan rengöra tänderna med bikarbonat, lägg bara en halv matsked i ett glas med vatten, gurgla i en (1) minut.

5. Kokosolja

Kan det vara sant? Kokosolja för att rengöra dina tänder? Precis när du trodde att du hörde allt när det gäller kokosnötolja. Då kommer nyheterna att du kan bleka tänderna naturligt med kokosolja. Vissa människor försäkrar att tänderna blir vitare och övergripande hälsosammare genom att applicera kokosnötolja. Oljan läggs på efter att de borstar och de flesta berömmer resultatet av oljeblekning.

För oljetryck lägg till några droppar på tandborsten och borsta med olja på. Ett annat muntligt vårdalternativ är att applicera kokosnötolja i ett hörn av en tvättduk. Gnugga sedan den på tänderna.

En bonus när det gäller kokos? Kokosolja har antimikrobiella egenskaper. Det gör den perfekt för att skydda och rengöra även tandköttet.

6. Citron eller apelsinskal

På samma sätt som äppelcidervinäger fungerar mycket bra för vissa. Citrusfrukter är populära bland många som kan bleka tänderna naturligt. Citron och/eller apelsinskal, eller eterisk citronolja.

Dessa innehåller fördelaktiga syror. Precis som de andra metoderna att bleka tänderna naturligt får du vitare tänder.

Dessa livsmedel överlag är väldigt friska. Till exempel fördelar de matsmältningen på grund av att magsyranivåerna regleras.

Om du använder citron eller apelsinskal på dina tänder. Skölj alltid din mun efteråt för att vara på den säkra sidan. Använd den ovan beskrivna väteperoxidhaltiga sköljformeln för bästa resultat.

 

recensioner

 

Ät rätt för tändernas skull

Men de är inte de enda som håller tänderna friskare än din ålder. Kvaliteten på din kost totalt är starkt knuten till dina tänders hälsa.

Livsmedel som kan hålla tandköttet och tänderna starka, och fria från sjukdomar:

 • Kalciumkällor som yoghurt eller rå mjölk
 • Livsmedel som är höga i magnesium och kalium som gröna grönsaker, äpplen eller päron
 • Ägg
 • Svamp
 • Sötpotatis
 • Morötter
 • Squash
 • Selleri
 • Nötter som valnötter eller mandel

För att dra nytta av dessa hälsosamma livsmedel. För att hjälpa bleka tänderna utan att sätta kemikalier inuti munnen. Pröva dessa recept för naturligt vitare tänder . Det kombinerar fläckbekämpande ingredienser som bakpulver, citronolja och mosade bär.

BONUS: Aktiverat kol 

Aktivt kol , en absorberande produkt som används för att fånga toxiner inuti kroppen. Kan bleka tänderna naturligt genom att absorbera plack och mikroskopiska ben som orsakar färgning.

Att bleka tänderna naturligt med träkol. Blöt en tandborste och doppa i pulveriserat aktivt kol.

Borsta tänderna som vanligt. Var särskilt uppmärksam på områden som visar mest färgning.

Sippa lite vatten, svep det genom hela munnen noggrant och spotta. Skölj väl. För bästa resultat borstar du tänderna med aktivt kol två till tre gånger per vecka.

Men undvik att använda den om du har kronor, broar eller skalfasader.

Professionell tandblekning hemma

Laholms Tandvårdsklinik rekommenderar tandblekning hemma. Vi tar fram anpassade blekskenor som du applicerar effektivt blekmedel i. Sätt skenorna på tänderna och läs en bok i 30 minuter. 8-10 gånger sedan har du glänsande vita tänder som ser naturliga ut.

8-10 blektillfällen brukar räcka men blek tänderna tills önskad vit nyans uppnås. Pröva gärna att bleka tänderna naturligt först. Om de naturliga blekmetoderna inte räcker till kan vi utföra en mindre professionell tandblekning som ger dig exakt den vita nyansen du ser dig själv leende.

missfärgningar på tänderna

Missfärgningar på tänderna

Missfärgningar på tänderna

Missfärgningar på tänderna kan vara resultatet av många saker. Det kan vara allt från vissa mediciner till genetik och livsstilsvanor. Förutom att ditt leende verkar ohälsosamt påverkar gula eller fläckiga tänder dig.

Tankar om ditt utseende och din känsla av självförtroende. Missfärgade tänder påverkar lätt din självkänsla. Ett ljust vitt leende har visat sig ha en positiv inverkan. Både sociala och professionella interaktioner påverkas för många människor.

Laholms Tandvårdsklinik erbjuder en mängd kosmetiska tandbehandlingar. Vi kan bleka ditt leende och öka ditt självförtroende.

Vi erbjuder behandlingsalternativ som kan ge ett ljusare och vitare leende. Tandblekning är det enklaste, mest ekonomiska och snabbaste sättet att bleka missfärgningar på tänderna. Vi erbjuder tandblekning hemma med blekskenor anpassade till dina tänder.

Konsultation

Vi kommer att träffa dig för att utvärdera din tandhälsa. Tillsammans diskuterar vi dina kosmetiska mål. Detta för att säkerställa att dina missfärgningar på tänderna kommer att reagera på professionell tandblekning.

Först tar tandläkaren ett avtryck på dina tänder för blekskenorna. Sedan får du med dig dom hem tillsammans med ett effektivt blekmedel. 10-12 behandlingar brukar räcka. Du ser själv när önskad vit nyans är uppnådd.

Vi tillhandahåller ett gratis vitare samråd till patienter som är intresserade av tandblekning. Det inkluderar en anpassad nyansanalys – vilken är en viktig del av tandblekningssuccesen. Tandblekning hemma är effektiv för de flesta patienter.

Missfärgningar på tänderna kan nästan alltid framgångsrikt behandlas med tandblekning. Skonsamma effektiva blekmedel gör det möjligt för de flesta att bleka sina tänder till önskad vit nyans.

Missfärgade tänder – undantag

Men det finns det vissa typer av fläckar som inte svarar. Dessa kan innefatta tandfärgning orsakad av vissa läkemedel eller medicinska tillstånd eller genetisk färgning.

Tandläkare Ulf Olson erbjuder alternativa behandlingar. Det finns andra möjligheter om du inte anses vara en bra kandidat för tandblekning. Samtliga kan ge ett permanent resultat som ökar färgen på ditt leende. Och ditt självförtroende.

Alternativ

Skalfasader är ett alternativ för ett naturligt vitt och fräscht leende till exempel. Ofta räcker det med fasader i övre frontkäken för en ny giv och ett attraktivt leende.

Boka en konsultation och blek dina tänder till önskad nyans. Välkommen till Laholms Tandvårdsklinik. Den omtänksamma praktiken.

tandblekning pris

Tandblekning pris

Missfärgningar på tänderna

Detta kan vara resultatet av många saker. Allt från vissa mediciner till genetik och livsstilsvanor. Tandblekning pris är en effektiv ekonomisk väg till ett ljusare och vitare leende.

Förutom att ditt leende verkar ohälsosamt sänker gula eller missfärgade tänder ofta en persons självkänsla. Hur du ser dig själv och ditt utseende påverkar även ditt skälvförtroende. Både privat och professionellt.

Ett ljust vitt leende har en positiv inverkan socialt och professionellt för många människor.

Tandblekning i Laholm

Laholms Tandvårdsklinik erbjuder behandlingar som kan ge dig ett vitare leende. Tandblekning hemma är det enklaste mest ekonomiska sättet att bleka bort missfärgningar på tänderna.

Vi erbjuder dig att bleka tänderna hemma med blekskenor anpassade till dina tänder av vår tandläkare. I dessa applicerar du det blekmedel du får med dig hem.

Vi kommer först att träffa dig för att utvärdera din tandhälsa och munhygien.

Estetisk tandvård - gratis konsultation

Dina kosmetiska mål fastställs för att säkerställa att dina missfärgningar går bort med tandblekning. Vi tillhandahåller en gratis konsultation för patienter som är intresserade av estetisk tandvård.

I tandblekning pris ingår en anpassad nyansanalys. Det är en viktig del av tandblekningsprocessen.

Allt går inte bleka bort

Även om tandblekning är effektiv finns det vissa missfärgningar som inte går bort. Det kan vara tandfärgning orsakad av läkemedel, medicinska tillstånd eller genetisk färgning.

Alternativ till tandblekning

Tandläkare Ulf Olson erbjuder alternativa behandlingar om bleka tänderna inte är alternativet för dig. Det finns en rad andra permanenta lösningar.

Dessa hör till de vanligaste:

 • Skalfasader är ett exempel som ger ett permanent resultat. Det ökar färgen på ditt leende och höjer ditt självförtroende.
 • En tandkrona kan vara lösningen för enstaka fläckade tänder.
 • Brygga eller bro i helkeramik är ett permanent alternativ för missfärgade tänder.
 • Tandimplantat är den bästa lösningen som håller livet ut. Aktuellt framför allt om du har en tandlucka som behöver ersättas.

Vår praktik är specialiserad inom all form av estetisk tandvård. Det innebär att vår tandläkare hittar den estetiskt bästa lösningen för dig och dina tänder.

Tandblekning pris

Laholms Tandvårdsklinik

Blekskena 1 650 kronor

Blekskena anpassad av tandläkare till dina tänder. Applicera blekmedel i skenorna för att sedan placera och glömma dom. Så enkelt är det med tandblekning hemma. Du upprepar behandlingen tills önskat vit nyans har uppnåtts. Sedan har du skenorna och blekmedel hemma. Ser du att du behöver ett par behandlingar är dina tänder som nya igen efter ett par behandlingar.

Blekmedel 350 kronor

Vi har valt ett effektivt blekmedel som ger bra resultat. Samtidigt är det skonsamt mot tandkött, tandemalj och munnen i övrigt. Du kan med detta blekmedel från din tandläkare bleka tänderna och veta att det är helt ofarligt för dina tänder.

Östertullskliniken i Laholm

Blekskena och blekmedel Ingen prisuppgift

Folktandvården Laholm

Blekskena och blekmedel 2 595 kronor

Boka en tid för att bleka tänderna

Ring 0430-711 04 så bokar vi en gratis konsultation för estetisk tandvård. Vi visar dig hur du kan förbättra ditt leende och allmäna framtoning.

Vår praktik ligger i centrala Laholm nere på trädgårdsgatan 11B. Uppe på andra våningen jämte Laholms Tidning hittar du vår mottagning.

Välkommen!

Vi är redo att pyssla om dig och alla dina tandvårdsbehov. Välkommen till Laholms Tandvårdsklinik önskar tandläkare Ulf Olson med personal.

tandblekning

Tandblekning

Tandblekning utförs för att minska missfärgning och färgning av tänder. Det är den mest populära behandlingen inom kosmetisk tandvård idag.

Efterfrågan på tandblekning har ökat med mer än 300 procent under de senaste fem åren. Kvinnor är mer benägna att bleka tänderna. Män börjar uppskatta fördelarna och söker i ökad takt ett ljusare leende.

Tandblekningsbehandling är den mest populära kosmetiska tandvården bland patienter mellan 20-50 år. Människor i denna åldersgrupp har blivit alltmer intresserade av att använda kosmetisk tandvård.

tandblekning

Bleka tänderna för karriären

Den vanligaste anledningen att bleka tänderna är för att förbättra sin karriär. Beslutet grundar sig på fördelarna att presentera en mer attraktiv bild av sig skälv.

Många säger att det höjt deras självkänsla och gett dom ett ökat skälvförtroende. Tandblekningen som utförs av tandläkare har blivit alltmer populära. Patienterna vill ha snabbare resultat jämfört med gradvis tandblekningsmetod.

Tandblekning hemma

Att bleka tänderna hemma är fortfarande den mest populära metoden men kräver upprepade behandlingar. Nästan alla uppnår smått fantastiska resultat vilken tandblekningsbehandling man än väljer.

Alla tänder bleks inte lika mycket

Tandläkare använder ett verktyg som avgör graden på dina missfärgningar. Han ser också vilket resultat du kan förvänta dig. Du får se den vita nyans han bedömmer behandlingen kommer att uppnå.

Beroende på svårighetsgraden av missfärgningar bedömmer tandläkaren graden dina tänder går bleka. Du får se den nyans dina tänder har när behandlingen är klar.

Orsaker till missfärgningar

De vanligaste orsakerna till missfärgningar är  drycker:

 • Kaffe
 • Te
 • Coca Cola

Dessa drycker lämnar gärna sitt signalement på dina tänder.

Andra bidragande faktorer:

 • Rökning
 • Mediciner
 • Genetik
 • Sjukdom
 • Kemisk skador av olika former
 • Åldringsprocessen

Att åldern tar ut sin rätt är något man får räkna med och till viss del acceptera. Vi vill att du informerar vår personal om eventuella medicinska tillstånd. Det kan bidra till missfärgning av dina tänder.

Blekskenor och blekmedel

Vanligt förekommande blekning med syra. Tandblekning hemma är den metod Laholms Tandvårdsklinik rekommenderar och använder sig av.

Blekskenor anpassade efter dina tänder med hjälp av avtryck på dina tänder som tandläkaren gör. Av dessa görs mallar som dina blekskenor skapas med.

Bleka tänderna hemma med blekskenor förblir den vanligaste blekningsmetoden.

Populärast av flera anledningar:

Framför allt är det en enkel behandlingsmetod som är billigare än laserblekning. Tandläkaren gör dina blekskenor som du får med dig hem vid första besöket.

Du får också med hem det blekmedel som går i skenorna. Tillräckligt för det antal behandlingar tandläkaren anser du behöver för att uppnå önskat resultat.

Behandlingen görs i lugn och ro hemma. Man placerar en liten mängd blekgelé i varje blekskena.

Du bär blekskenorna en till två timmar varje dag. Du uppnår oftast önskat resultat efter en till två veckor.

 

tandblekning

Hemmablekning fördelar och nackdelar:

Fördelar: En gradvis blekning av dina tänder är mindre märkbar av andra människor. Lägre kostnad än praktikers laserblekning.

Nackdelar: Det här förfarandet kan kräva flera besök hos tandläkaren. Resultatet varierar beroende på hur ofta du bär blekskenorna. Vissa personers tänder kan uppleva ökad känslighet till följd av att du använder blekningsgelén.

Laserblekning

Blekning med laserbehandling blir allt vanligare i takt med att allt fler bleker tänderna idag. Det är dyrare än tandblekning hemma med blekskenor och inte lika effektivt.

Om du bestämmer dig för att låta en tandläkare inom kosmetisk tandvård bleka tänderna på dig. Då är det med störst sannolikhet laserbehandling som praktiken erbjuder.

Laserbehandling inom estetisk tandvård erbjuds med olka metoder från olika leverantörer. Det finns en rad olika gel tandläkare har att välja bland.

Den metod din tandläkare valt att bleka tänder med bygger på tandläkarens egen erfarenhet av vad han anser ger bäst resultat.

Under laserblekning appliceras en genomskinlig gel på tänderna. Gelet är blekmedlet som under laserbehandlingen bleker dina tänder.

Ett speciellt ljus används sedan för att aktivera kristallerna i gelén. När kristallerna aktiveras absorberar dom energi från ljuset.

Dessa kristaller tränger in i tandemaljen för att öka effekten av blekning med laserbehandling. Graden av missfärgning bestämmer längden på behandlingen. Du kan räkna med en till två timmar.

Istället för upprepad behandling är det klart efter ett tandläkarbesök.

tandblekning

Laserblekningens fördelar och nackdelar:

Fördelar: Tandblekningsmetoden med laser innebär att du är klar efter ett besök på praktiken. Snabbt och enkelt. Du slipper engagera dig med omedelbart färdigt resultat.

Nackdelar: Den plötsliga färgförändringen kommer sannolikt att märkas av människor i din omgivning. Att bleka tänderna hemma med blekskenor är en behandling som upprepas. Då når du samma resultat fast gradvis för en mer naturlig estetisk tandvård.

Dina arbetskamrater märker on du kommer med tänder doppade i vit målarfärg från en dag till en annan. Fel reaktion för alla som bleker tänderna med fördelar på jobbet i baktanke.

Övrigt

Det finns en rad tandblekningsmetoder som används framgångsrikt för att bleka tänder vitare. Alla är mer eller mindre effektiva på sitt sätt. Det finns däremot ofta både fördelar och nackdelar inom kosmetisk tandvård.

Vår tandläkare rekommenderar den tandblekningsmetod han anser ger bäst resultat. Att bleka tänder med blekskenor och effektivt blekmedel är den metod vi anser ger bäst resultat.

Upprepad behandling hemma till önskad vit nyans uppnås är den form som nästan alltid ger bäst resultat.

Hur blekvänliga är dina tänder?

Effekten av all tandblekning påverkas av tändernas struktur och känslighet. Framför allt graden av missfärgningar på tänderna påverkar hur bra slutresultatet kan bli.

En bra tandläkare ser hur blekvänliga dina tänder är. Det han erbjuder dig är den behandling han anser ger bäst resultat för dig och dina tänder. Det är säkert bra produkter.

Kombinera blekningsmetoderna

Om du har svåra missfärgningar kan tandläkaren erbjuda en kombination av tandblekningstjänster. Tanken är att först genomgå en laserbehandlig.

Sedan får man med sig blekskenor och blekmedel hem för att fortsätta blekningsprocessen.

tandblekning

Kostnader för tandblekningsmetoder

Under en konsultation informerar tandläkaren vad man kan förvänta sig av tandblekningens olika former. Resultatet är varierande från person till person.

Resultatet beror vanligtvis på tändernas struktur och vilken typ av tandblekning som används.

Tandförsäkring täcker inte kostnaden för någon av blekningsmetoderna. Därför påverkas priset på tandblekningen av dessa huvudfaktorer:

 • Antalet besök som krävs på praktiken
 • Valet av behandlingsmetod

Östertullskliniken lägger inte ut priser på blekning av tänderna. Inte heller tandläkare Anna Bång. Det gör Folktandvården Laholm och dom är dyrare.

Tandblekningens fördelar och nackdelar

Fördelar

 • Tandblekningsbehandlingar ger vitare tänder. Du får ett ljusare leende och kan drastiskt förbättra ditt utseende.
 • Vitare tänder är ett tecken på god hygien och en hälsosam livsstil.
 • Ett ljusare leende tenderar att minimera utseendet på ansiktsrynkor.
 • Forskning tyder på att blekning är 100% effektivt hos mer än 78% av befolkningen.

Nackdelar

 • Vissa människor är känsliga mot kemikalier och kan uppleva ömma tandkött eller tänder.
 • Laserblekningsbehandlingar tenderar att vara dyrare än att bleka tänderna hemma med blekskenor.

Livslängden för dina resultat kan variera beroende på dina tandvårdsvanor.

Fråga tandläkaren

 • Tandblekning är en säker, snabb och enkel process som är effektiv för nästan alla.
 • Det finns vissa hälsoproblem som kan diskvalificera en individ från att få bleka tänderna.
 • Tandläkare utvärderar varje patients tänder för att avgöra om tandblekningsformen är rätt för patienten. I dessa fall kan en tandläkare rekommendera en annan kosmetisk tandvård istället.

Behandling som uppfyller patientens förväntningar

Innan någon blekningsmetod kommer på tal genomför tandläkaren en noggrann undersökning. En persons munhälsa behöver vara frisk och fri från karies innan man bleker tänderna.

Din tandläkare undersöker tandköttet och tar röntgenstrålar under det första besöket.

Om en person kvalificerar sig för tandblekning, vilket de flesta gör, då bokas en tid för den tandblekningsbehandling du och tandläkaren kommit överens om.

Hur lång tid tar tandblekning?

Laserblekning

Det beror på vilket blekningsprocedur en patient väljer: Lasertandblekning tar högst en och en halv timme.

Behandlingen i tandläkarens stol tar 45-50 minuter. Patienten rekommenderas att lägga till 30-40 minuter till besöket.

Tandläkaren vidtar försiktighetsåtgärder för att undvika stress på tandköttet och tänderna.

Tandblekningsproceduren kräver endast ett besök.

tandblekning

Blekskenor

Tandläkaren tar ett avtryck av tänderna. Sedan får patienten anpassade blekskenor och blekmedel att använda hemma.

Beroende på tändernas tillstånd rekommenderar en tandläkare antalet dagar patienten ska använda blekskenorna.

Tandläkaren kan föreslå att patienten ska ha blekskenorna på i två eller tre timmar om dagen. Ända upp till fyra veckor.

Tandblekning kräver högst två besök. Det andra besöket kanske inte nödvändigt. Men om det uppstår några problem ska en patient se sin tandläkare.

Att tänka på inför behandlingen?

På dagen för tandblekningen rekommenderas det att en patient rensar tänderna noggrant. Trots att tandläkare Ulf Olson inkluderar en tandrengöring före proceduren. Det kan spara tid att vara beredd.

Vilka uppgifter behöver tandläkaren?

Tandläkaren ska informeras om alla medicinska tillstånd. Detta är nödvändigt för att undvika komplikationer som kan inträffa under eller efter proceduren.

Verktyg för tandblekning

Laserblekning

Tandläkaren undersöker tänderna och om tänderna är rena. Sedan applicerar han en polering på tänderna. För att skydda tandköttet från blekningens effekter appliceras ett gel på tandköttvävnaden.

Förfarandet är säkert och smärtfritt. Medan en patient bekvämt kopplar av och tittar på TV eller lyssnar på din favoritmusik.

Då omvandlar tandläkaren tänderna till en fin vit nyans på 50 minuter med ett bländande leende.

Allt din tandläkare behöver:

 • Laserljus
 • Gel

Verktyg vid blekning hemma

Tandläkaren tar ett avtryck av patientens tänder. Sedan gör han dina blekskenor färdiga på första besöket och du får med allt du behöver hem. Alternativt hämta hämta dom i receptionen en dag eller två senare.

Så på samma eller följande besök får patienten alla produkter:

 • Appliceringsverktyg
 • Blekskenor
 • Blekmedel

Sedan är det bara och sätta igång blekningsprocessen. Om patienten vill se tandläkaren efteråt bokas en uppföljning.

tandblekning

Vad upplever de flesta efter behandlingen?

Lasertandblekningsprocessen är normalt helt smärtfri. Vissa människor kan uppleva lite tandkänslighet eftersom blekmedlet torkar tänderna.

Det som är bäst att undvika är mycket kalla eller heta drycker under de första 24 timmarna.

En mycket liten andel människor kan uppleva en mindre tråkig värk efter proceduren. Tandläkaren rekommenderar att Advil eller Tylenol används för att lindra smärtan.

Vilka medicinska tillstånd diskvalificerar dig från tandblekning?

Det är mycket viktigt att en patient informerar tandläkaren om sitt medicinska tillstånd. Det rekommenderas inte för personer som lider av fysisk ohälsa. Eller just avslutad tandköttsoperation.

Du bör inte bleka tänderna om du:

 • Har dåligt tandkött
 • Förfallna eller känsliga tänder
 • Utsatta rötter, käftproblem, kolit, sår eller periodontal sjukdom
 • Allergier mot någon av de ingredienser som används för blekning av tänderna.

Hur länge räcker resultatet?

Tandblekning ger omedelbar tillfredsställelse. Det är en smärtfri behandling som vi uppnår dramatiska resultat med hos de flesta patienter.

Laserblekning kan vara i cirka två år och förutsätter god hygien. Även en rimlig exponering för färgämnen och drycker.

Resultaten kan variera beroende på typ av missfärgningar. Emaljens tjocklek, din ålder och personliga vanor har betydelse.

Människor bör undvika mat och drycker som kan orsaka missfärgningar på tänderna. Som rött vin, kaffe och rökning till exempel. Allting bör tas med måtta.

Saker att tänka på:

Tandblekning med anpassade blekskenor. Tandläkaren ger en gel för att skydda tandköttet från kontakt med blekmedlet.

Det kan uppstå en viss irritation av tandköttet av för mycket exponering. Även om det går bort efter några dagar bör man följa tandläkarens instruktioner.

Även om resultaten kan variera är blekningsresultaten oftast smått fantastiska.

Precis som flertalet kändisar överdriver plastikkirurgi bleker en del patienter sina tänder för vita. Visst lyser hela ditt ansikte upp när du ler men för många behandlingar kan beroende på blekmedel skada dina tänder.

Tandemaljen kan fara illa och framför allt ser det onaturligt ut. För vita så tror dom på jobbet att du fått löständer.

tandblekning

Ring eller boka en tid online

Ring oss för en konsultation om du går i tankarna att bleka tänderna. Tandläkaren visar vad du kan förvänta dig för resultat så att dina förväntningar uppfylls när du fullbordat blekningsprocessen.

Vi finns i centrala Laholm nere på trädgårdsgatan 11B,. Jämte Laholms Tidning. Ring för tid eller boka här online. Telefon:0430-711 04.

Hur vita tänder vill du ha?

bleka tänderna hemma

Bleka tänderna hemma

Tandblekning hemma – så funkar det

Bleka tänderna hemma är en enkel process. Tandläkaren tar avtryck av dina tänder och skapar blekskenor anpassade till din mun och tänder. Dessa får du med dig hem tillsammans med ett effektivt blekmedel.

Detta appliceras sedan i skenorna under upprepade behandlingar för tandblekning hemma. Blekmedlet bryter ner missfärgningar på tandemaljen i mindre delar.

På så sätt blir missfärgningen mindre koncentrerad och dina tänder vitare.

Fungerar det att bleka tänderna hemma för alla?

Nej det gör inte det tyvärr. Därför är det viktigt att du rådgör med din tandläkare innan du ska bleka tänderna hemma.

Som regel bleks gula tänder väl, bruna sämre och gråa knappt något. Kronor och broar bleks inte alls.

Ej heller tänder som mörknat på grund av skada bleks.

Förebyggande tandvård – vitare tänder

Tandborstning och användning av tandtråd är dagliga sätt att hålla tänderna friska och vita.

Förebyggande tandvård är viktig för vitare tänder både före och efter tandblekning hemma.

Du kan idag bleka tänderna med smått fantastiska resultat.

Funderar du på att bleka tänderna?

Du är inte ensam. En undersökning visar av vuxna som går på regelbundna tandläkarundersökningar vill 90% bleka tänderna.

Missfärgningar ett ålderstecken. Med åren kommer missfärgningar på tänderna.

Här följer några huvudskliga anledningar:

 1. Mat och dryck. Kaffe, te och rödvin är ofta anledning till missfärgade tänder. Deras intensiva färgpigment fastnar på utsidan av tanden.
 2. Tobak. Två kemikalier i tobak skapar envisa missfärgningar: tjära och nikotin. Tjära är naturligt mörk. Nikotin är färglös tills den blandar sig med syre. Då får den sin gula färg som sätter sig på allt. Inte minst dina tänder.
 3. Ålder. Under den hårda vita ytan som är tandens emalj hittar du ett mjukare område som heter dentin. Med åldern blir emaljen allt tunnare. Detta leder till att dentinet som är gulaktigt syns mer och mer på åldrande tänder.
 4. Trauma. Om du fått ett slag mot munnen kan en tand ändra färg som reaktion till skadan som uppstod. Slaget mot tanden försvaras med utökad mängd dentintillförsel. Resultatet blir att tanden mörknar.
 5. Medeciner. Tandmörknad kan vara en sidoeffekt av intaget av vissa medeciner. Antihistaminer, antipsykotiska samt medecin mot högt blodtryck kan orsaka mörknad av tänder. Unga barn som utsatts för viss antibiotika (som foster eller små barn). De barn som utsattes när deras tänder formades kan få missfärgningar senare i livet.

Bleka tänderna hemma

Tandläkaren skapar som sagt blekskenor anpassade efter din mun och tänder. Du får med dig ett effektivt blekmedel för att bleka tänderna framgångsrikt. 

Det appliceras i blekskenorna inför varje upprepad behandling. 10-15 behandlingar brukar ge önskvärt resultat.

Kolla mejlen och bleka tänderna hemma samtidigt

Det är en frihet att bleka tänderna med blekskenor. Med blekmedel i skenor på plats kan du fortsätta med vad du höll på med tidigare. Kolla mejlen eller se din favoritserie på TV.

Du är fri att fortsätta med vad du tidigare gjorde så länge det inte rör munnen. Den är fullt upptagen

Låt gärna blekmedlet verka längre tid vid varje behandling för snabbare resultat.

Tandblekning upprepad behandling

Det blekmedel vi använder är effektivt men samtidigt skonsamt mot tänderna. Genom upprepade behandlingar med tandblekning uppnår du önskad vit nyans.

Fler och längre behandlingar ger vitare tänder.

Hur vita tänder vill du ha?

Upprepa att bleka tänderna tills önskat resultat uppnås. En tandrengöring hos tandläkaren kan vara bra i kombination med att bleka tänderna.

Du blir då av med missfärgningar och annat ytligt innan du påbörjar tandblekning hemma.

Hålla tänderna vita

Du kan underhålla vitheten efter avslutad behandling. Noggrann tandborstning i samband med tandtråd eller mellanrumsborste.

Fluorsköljning är toppen för tänderna. Alternativt kan en tandkräm med fluor användas som alternativ.

Drycker som ger missfärgningar på tänderna:

 • Vit och rödvin
 • Sportdrycker
 • Kolsyrade drycker
 • Bär och starkt färgad mat
 • Såser

Bleka tänderna hemma: prata med din tandläkare

Tandblekning kan temporärt göra dina tänder känsliga. Speciellt om du normalt redan har känsliga tänder.

Följ tandläkarens anvisningar så slipper du blekt tandkött bland annat.

Tandblekning för alla?

Tandblekning hemma fungerar bäst för personer med gula tänder. Det är mindre effektivt om dina tänder är bruna.

För gråa tänder fungerar det inte vidare bra att bleka tänderna hemma. Då får man se på andra lösningar inom estetisk tandvård.

Din tandläkare kan visa vilket resultat du kan förvänta dig med tandblekning hemma.

Ta reda på möjligt resultat som går att uppnå innan du beslutar dig för tandblekning hemma.

Folktandvården Laholm är dyrare än vi men erbjuder också tandblekning. Östertullskliniken i Laholm har inga utsatta priser för tandblekning.

Bleka tänderna hemma – sidoeffekter

För en del som ska bleka tänderna kan en viss tandkänslighet uppstå. Det uppstår när blekmedlet tar sig igenom tandemaljen och når dentinet. Då blir tandens nerv irriterad.

I de flesta fall är känsligheten temporär. Senarelägg behandlingen och pröva igen. Överanvändning av blekmedel kan skada tandemaljen och tandköttet.

Följ tandläkarens instruktioner och få svar på eventuella frågor innan du börjar bleka tänderna hemma.